U bent hier

LRB

De sector Lokale en regionale besturen

24 november 2016: manifestatie Social Profit

Op 24 november a.s. gaan de werknemers van de Social Profit in Brussel betogen voor een nieuw sociaal akkoord. Jarenlang al wordt er bezuinigd en blijven de regeringen doof voor de eisen van de sector. Er zou nu zelfs sprake zijn van het grotendeels afschaffen van de ‘rimpeldagen’. Nog nooit was de sociale achteruitgang zo groot. Hoog tijd dat er nieuwe akkoorden onderhandeld worden!

beroepstitels verpleegkundigen

Vlaamse regering 11/12/2016:

Op voorstel van minister Jo Vandeurzen

De grote schoonmaak.

Een vakbondsactie die uitblinkt!

Wat?

Inderdaad, u leest het goed. ACOD - De grote schoonmaak. Met als motto: Een vakbondsactie die uitblinkt!

Uniek in zijn soort, een actie gestoeld op“het positief denken”, slechte humor en goed doorspekt van een laagje sarcasme! Een evenement dat men niet mag missen.

Waarom deze actie?

Werken na 65 jaar voor Statutair personeel

Statutaire personeelsleden van Provincies, Gemeenten en OCMW's hebben vanaf 16 februari 2014 de mogelijkheid om aan de slag te blijven na de leeftijd van 65 jaar. (staatsblad van 06/02/2014)

De regels betreffende de definitieve ambtsneerlegging in de rechtspositiebesluiten voor het gemeente- en provinciepersoneel (artikel 106) en het personeel van de OCMW's (artikel 74) werden dan ook in die zin aangepast.

Actie vuilnismannen zorgt voor hinder

Door een actie van de Brugse vuilnismannen is de ochtendspits op de ring van Brugge vrijdagochtend iets stroever dan normaal verlopen. 'Maar al bij al bleef de hinder beperkt', bevestigt de politie. Het vakbondsfront spreekt van een succesvolle actie.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer