U bent hier

Blog van De polygraaf

Zondag Gazadag?

Zondag Gazadag?

Zoet, maar geen zoethouder

Op uitdrukkelijk verzoek van twee Provinciaal Intersectoraal-Secretarissen...

(En om de bittere nasmaak van de verkiezingen te verzoeten.)

Het huisrecept voor de lichtste chocolade mousse ooit.

DOCA DOET HET MET INHOUD EN STIJL

DOCA is de nieuw opgerichte linx+* afdeling van ACOD afdeling Brugge. DOCA organiseert de socio-culturele activiteiten van en voor ACOD afdeling Brugge. (* voorheen Culturele Centrale)

Op vrijdagavond (09/05/2014) kregen ACOD-leden en geïnteresseerden zeer uitgebreid de kans zelf vertegenwoordigers van drie linkse partijen (GROEN, PVDA+ en SPa) te bevragen omtrent hun standpunten en intenties.

Onder de vlotte leiding van onze voorzitter Dorine Van Maele konden de aanwezigen ‘in drie shifts’ aan tafel met elk van de politici.

TOO BIG TO FAIL...

TOO BIG TO FAIL...
(Bedroevend, beschamend, ja pervers.)
De superrijken van de multinationals hebben waanzinnig gespeculeerd en verloren. Casinokapitalisme leidde tot een gigantische financiële en economische crisis voor de werkenden, de middenklasse, in onze contreien de hardwerkende Vlamingen genoemd.

Dat we in België minder klappen kregen, is te danken aan onze index en andere sociale herverdelingsmechanismen. En dat wil NVA nu precies afschaffen... Let wel...het zal niemand pijn doen...

Woorden, daden, duidelijkheid en democratie

Woorden, daden, duidelijkheid en democratie

De tactiek van de cultuuroorlogen...

(Denkend aan de kruiperig-zieke Obama-bewieroking.)

DE TACTIEK VAN DE CULTUUROORLOGEN

Een geraffineerde variant van het klassieke ‘verdeel en heers’.

In de Verenigde Staten spreekt men van ‘culture wars’.
De Amerikaanse linkerzijde - ja ze bestaat, maar ze blijft in onze media onzichtbaar - heeft dit spelletje al lang door.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Democracy_Now!

Straks weer van dattum?

PVDA haalt de arbeidersstemmen terug die SPA aan Vl.Bl. verloor

Op het afdelingsbestuur ACOD- Brugge van 18/03/201 werden diverse initiatieven naar aanleiding van de komende verkiezingen besproken. De noodzaak om links te versterken staat hierbij voorop, zonder preferentiële partijpolitieke partners.
Links was historisch vaak verdeeld en dit schadelijke spel wordt door sommigen ook dit keer gespeeld. Het ware natuurlijk veel beter geen kruit te verschieten op elkaar aan de linkse zijde, alsof we niet al onze munitie nodig zouden hebben tegen de rechtse geldmachine die ons dreigt te verpletteren.

Onze openbare diensten dienen ook iedereen die werkt in de privé!

Onze openbare diensten dienen ook iedereen die werkt in de privé!

Als je de pers volgt, zou je dat echt niet denken.

De journalisten van vandaag doen het qua taalkennis stukken slechter dan die van dertig-veertig jaar geleden. Dat zouden we nog net kunnen verdragen, ware het niet dat ze ook inhoudelijk schadelijk zwak blijken.

Hoe komt dat?

De openbare omroep is ook een openbare dienst

(Alle teksten zijn voor rekening van de polygraaf zelf en vertolken enkel zijn standpunt.)

 

...en geen propaganda-kanaal voor de multinationals en hun monopolie van de persagentschappen.

De VRT verlaat zich deels om financiële redenen op de eenheidsworst van die paar overblijvende internationale persagentschappen. Reuter en Co. ... u kent ze ook.

De druk van de kijkcijfers heeft onze journaals al verengd tot nieuwsclipjes van een halve minuut en voor de helft gevuld met de misdaden- en ongevallenpagina's van HLN.

Pagina's

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer