U bent hier

Zondag Gazadag?

Zondag Gazadag?

Op vrijdag 25/07/2014 betoogden een 600-tal mensen in Kortrijk om hun solidariteit te betuigen met het Palestijnse volk en BDF-sancties te eisen van onze regeringen tegen de Israëlische regering.
Elf organisaties waarbij het ABVV onderschreven dit platform en het ABVV leverde ook daadwerkelijke steun met logistiek en stewards.
Ondanks de vakantie en bijhorende problemen om iedereen te bereiken, waren een aantal militanten van de ACOD aanwezig, waarbij de GIBS Rik en de Brugse afdelingsvoorzitter Dorine.
Het was een geslaagde, waardige en vreedzame optocht.
Op 27/07/2014 stapten in Brussel vele duizenden op voor hetzelfde doel.
Beschamend traag krijgen we in de media en vanuit de regering schuchtere geluiden, maar meer dan wat symbolische en vrijblijvende lippendienst is er nog niet. De wapenleveringen, nodig om de slachtpartijen te kunnen verderzetten, passeren nog ongehinderd. Producten uit Israël, zelfs uit de door orthodoxe fundamentalisten illegaal gebouwde en versterkte nederzettingen op door Israël bezette Palestijnse gronden, vinden ongehinderd hun weg naar onze winkels. Wie zo’n dingen koopt, sponsort het bombarderen van onschuldige burgers, ook honderden kinderen.
Volgehouden protest is dus zeker nodig. Zwijgen is toestemmen.
Zondag aanstaande, 17/08/2014 kunnen we die schande met nog meer nadruk aanklagen op de tweede nationale betoging. Verzamelen geblazen om 14.00u. aan het Noordstation in Brussel.
Via de facebookpagina van DOCA stelde ik zonet al eens de vraag wie er via station Brugge zondag vertrekt.
http://www.belgianrail.be/jp/sncb-nmbs-routeplanner/query.exe/nn?ld=std&...

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer