U bent hier

Een regering van pestkoppen

Minister van Mobiliteit François Bellot wil in 2017 een minimumdienstverlening invoeren bij de NMBS. Hij verwijt de vakbond ‘niet mee te willen werken’.

Het is inderdaad zo dat wij nooit akkoord zullen gaan met systemen van dienstverlening waarbij zowel de burgers als het spoorwegpersoneel in gevaar worden gebracht. Bellot vindt dat blijkbaar geen probleem.

De minister is bij deze gewaarschuwd! We zullen met alle middelen, bij elke beslissing, zij het bij de NMBS, De Lijn of het gevangeniswezen – dus bij diensten van niet essentieel economisch belang – in het verweer gaan. Over veiligheid willen we geen compromissen sluiten. En over het stakingsrecht evenmin!

De regeringen in ons land blinken vooral uit in hervormingen die niets opbrengen voor de gewone burger. Ze zetten in op de afbraak van onze sociale zekerheid en onze pensioenen en ze gaan voor een oneerlijk fiscaal beleid. Over deze zaken hoor je ze niet kibbelen, over al de rest wel.

En voor ik het vergeet, de Vlaamse regering heeft nog eens een cadeautje in petto voor ouders met kinderen in de kinderopvang. De factuur zal beduidend hoger worden. Een zoveelste aanslag op de portemonnee van gewone mensen…

En toch stellen dat men goed bezig is, zelfs na ontluisterende taferelen in de verschillende parlementen? Je moet maar durven!

Chris Reniers
voorzitter ACOD

www.acodblogt.be

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer