U bent hier

De bruidsschat is veel te hoog!

Vandaag verscheen een triomfantelijke Alexander De Croo in de media, maar wat blij om bijna van bpost af te zijn. Door het bod van bpost op PostNL zal het aandeel van de Belgische Staat in dit overheidsbedrijf wellicht flink dalen.

Dat is geen goede zaak voor de regering, want bpost is een sterkhouder voor de Belgische begroting. Bovendien is bpost ook van groot strategisch belang voor de postbedeling in ons land en garandeert het overheidsbedrijf de burger een kwaliteitsvolle dienstverlening.

Voor de regering Michel is dit vooral een principiële zaak: de overheid afkalven ten voordele van de heilige vrije markt. Wat enorm tegen de borst stuit is dat men daarvoor ver, te ver, wil gaan. Het bod dat men aan de Nederlanders doet is ver over het redelijke. Een aantal zaken zullen daardoor als een molensteen rond de nek van bpost komen te hangen, onder meer het pensioenfonds waar de Nederlanders momenteel door versmacht worden.

Men kan iets graag hebben, maar als men dat wil tegen eender welke prijs, doet men sowieso een slechte zaak. Of is het hier weer een kwestie van lepe Hollanders die ‘hard to get’ spelen en van Belgen die daar met open ogen intrappen? Triest!

Chris Reniers
voorzitter ACOD

www.acodblogt.be

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer