U bent hier

24 november 2016: manifestatie Social Profit

Op 24 november a.s. gaan de werknemers van de Social Profit in Brussel betogen voor een nieuw sociaal akkoord. Jarenlang al wordt er bezuinigd en blijven de regeringen doof voor de eisen van de sector. Er zou nu zelfs sprake zijn van het grotendeels afschaffen van de ‘rimpeldagen’. Nog nooit was de sociale achteruitgang zo groot. Hoog tijd dat er nieuwe akkoorden onderhandeld worden!

In de Social-Profitsectoren worden sociale meerjarenakkoorden (5 jaar) onderhandeld tussen vakbonden, werkgever en regeringen. De laatste akkoorden dateren al van enkele jaren geleden. Sindsdien kennen de arbeids- en loonvoorwaarden geen enkele vooruitgang meer.

De vakorganisaties hebben al méér dan eens laten weten dat ze de zaken wilden zien evolueren in de vorm van een nieuw sociaal akkoord. Enkele maanden geleden al kregen de verschillende regeringen onze eisenbundels voorgelegd. Toch lijkt er zich vandaag nog geen enkele opening af te tekenen... Nochtans is bezuinigen een doodlopende straat en we nemen het dan ook niet dat we nul op het rekest krijgen!

Iedereen weet dat de werknemers van de Social Profit af te rekenen hebben met zware werkomstandigheden (hoge werklast, lastige taken, overdreven flexibiliteit, moeilijke uurroosters, enz.) en onaantrekkelijke lonen. Hun vragen zijn dus terecht en verdienen dringend een antwoord. De werknemers zijn immers vastbesloten om bij de regeringen te eisen waar ze recht op hebben:

Meer jobs: nieuwe én vaste jobs (contracten van onbepaalde duur)

Meer koopkracht: verhoging van brutolonen, 13de maand, volledige terugbetaling van verplaatsingskosten, enz.)

Werkbaar werk: maatregelen voor werkbare jobs en voor een goed evenwicht tussen werk en gezin (vaste uurroosters, lichtere eindeloopbaan, langere vakantieperiode, enz.)

Afspraak op 24 november a.s. vanaf 10 uur aan het Brusselse Noordstation voor een grote nationale betoging. Want voor een goede dienstverlening zijn goede arbeidsvoorwaarden nodig!

tag: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer