U bent hier

ACOD vraagt gratis kankerscreening voor alle vrouwen

Morgen 8 maart is het Internationale Vrouwendag. De ACOD lanceerde naar aanleiding hiervan een petitie waarin we vragen om een jaarlijkse gratis screening op borstkanker, dit voor elke vrouw. België kent immers het hoogste aantal zieken en sterftes ten gevolge van borstkanker in Europa.

De regering heeft echter – in een ongebreidelde besparingsdrift – beslist om het aantal opsporingen en de terugbetaling van de onderzoeken terug te schroeven. Niet alleen van kanker trouwens, want net gisteren bleek nog dat ook de terugbetaling van de voor de patiënt dure behandeling van lymfoedeem werd stopgezet. Ook hiervan zijn veel vrouwen het slachtoffer.

De ACOD wil nu zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen om alle vrouwen, ongeacht hun leeftijd, recht te geven op een jaarlijkse gratis screening, zijnde een uitstrijkje en een mammografie.

Besparingen op kap van zieke mensen en stopzetten van preventieve opsporingsonderzoeken met onze gezondheid als inzet, dat is één van de vele asociale gezichten van de regering Michel. Of zoals Paul Callewaert, topman van de socialistische mutualiteit al zei: de gierigheid wint het van de wijsheid.

Je vindt de petitie hier, dus aarzel niet en help ons aan 15.000 handtekeningen!

Chris Reniers
voorzitter ACOD

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer