U bent hier

Wantoestanden bij DHL: de minister van Werk valt uit de lucht!

Een déjà-vu vanmorgen. Naar aanleiding van de wantoestanden in een slachthuis in Tielt kondigt minister van Dierenwelzijn Ben Weyts een aantal maatregelen aan: een onderzoek, doorlichting, enz. Nu doet minister van Werk Kris Peeters hetzelfde naar aanleiding van een reportage van Pano rond sociale dumping bij DHL.

Opnieuw totale verbazing en verontwaardiging: “We weten van niets”, “Dat kan toch niet!” en ga zo maar door…

Als vakbonden wantoestanden aanklagen wordt dat blijkbaar niet gehoord of bij voorbaat al verticaal geklasseerd. Als vakbonden stellen dat inspectiediensten moeten versterkt, goed georganiseerd en ondersteund worden, maakt staatssecretaris voor Fraudebestrijding Philippe De Backer er een publieke show van. Laat staan dat hij zijn diensten ondersteunt tijdens een mediastorm. Een familiefoto primeert dan boven de juiste versie van de feiten!

Dus heren politici, neem het van mij aan: er zijn veel wantoestanden op sociaal vlak. Werknemers worden door bepaalde bedrijven slecht behandeld. Controles zijn nodig, maar er wordt niet in geïnvesteerd. Werk dus proactief en probleemoplossend in plaats van telkens verontwaardiging te veinzen als het misloopt. Of beter gezegd: wanneer de wantoestanden publiek worden…

Chris Reniers
voorzitter ACOD

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer