U bent hier

Reactiedag # 10okt 24-urenstaking bij lokale en regionale besturen

ACOD Lokale en Regionale Besturen neemt deel aan de Reactiedag van de ACOD in de openbare diensten op 10 oktober 2017. De sector roept die dag op tot een 24-urenstaking in alle lokale en regionale besturen, zoals steden en gemeentes, OCMW’s, provincies, politie, brandweer, openbare ziekenhuizen, intercommunales, …

 

“Net zoals bij de andere sectoren in de openbare sector, bestaat bij het personeel van de lokale en regionale besturen veel ongerustheid over de beleidskeuzes in het Zomerakkoord van de regering Michel,” zegt Willy Van Den Berge, federaal secretaris voor ACOD LRB. “Eerst waren er al beslissingen over minimale dienstverlening, de afbouw van het stakingsrecht en zware besparingen op personeel en werkingsmiddelen. Nu komt daar nog eens de afschaffing van de vaste benoeming bovenop.”

 

Ook in de lokale en regionale neem gaan de werkomstandigheden flink achteruit en neemt de werkdruk voor het personeel toe. Van Den Berge: “De mensen in mijn sector vertellen me dagelijks dat er niet langer de middelen of het personeel zijn om de burger de dienstverlening te geven waar die recht op heeft.”

 

ACOD LRB sluit zich dus aan bij de oproep van de ACOD en het ABVV tot een consequent, krachtdadig en constant verzet tegen een besparingsbeleid dat tot een ongeziene sociale afbraak leidt in heel de openbare sector.

 

In opbouw naar de 24-urenstaking zal zal ACOD LRB in de komende weken leden, personeelsleden van de openbare diensten en burgers informeren over de gevolgen van dit afbraakbeleid en ook haar alternatieven voorstellen.

 

Perscontact

Willy Van Den Berge

federaal secretaris ACOD Lokale en Regionale Besturen

02 508 58 25

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer