U bent hier

Reactiedag # 10okt 24-urenstaking bij federale en Vlaamse overheidsdiensten

ACOD Overheidsdiensten neemt deel aan de Reactiedag van de ACOD in de openbare diensten op 10 oktober 2017. De sector roept die dag op tot een 24-urenstaking in de federale en Vlaamse overheidsdiensten.

 

Binnen de federale en Vlaamse overheidsdiensten bestaat veel ongerustheid over de recent afgekondigde regeringsmaatregelen in het Zomerakkoord. De verdere pensioenafbouw en de afschaffing van de vaste benoeming komen bovenop al eerder aangekondigde beslissingen over minimale dienstverlening, afbouw van het stakingsrechten en brede en diepgaande besparingen op personeel en werkingsmiddelen.

 

Als gevolg daarvan ziet het personeel van de openbare sector haar werkomstandigheden verslechteren en voelt het de werkdruk flink toenemen. Tegelijk stellen ze dagelijks vast dat ze daardoor de burger niet langer de dienstverlening kunnen bieden waar die recht op heeft.

 

ACOD Overheidsdienst sluit zich aan bij de oproep van de ACOD en het ABVV tot een consequent, krachtdadig en constant verzet tegen een besparingsbeleid dat tot een ongeziene sociale afbraak leidt in heel de openbare sector.

 

In opbouw naar de 24-urenstaking zal zal ACOD Overheidsdiensten in de komende weken leden, personeelsleden van de openbare diensten en burgers informeren over de gevolgen van dit afbraakbeleid en ook haar alternatieven voorstellen.

 

Gino Hoppe – algemeen secretaris ACOD Overheidsdiensten

Chris Moortgat – algemeensecretaris ACOD Overheidsdiensten

Eddy Plaisier – algemeen secretaris ACOD Overheidsdiensten

Jan Van Wesemael – algemeen secretaris ACOD Overheisdiensten

 

Perscontact:

• federale overheidsdiensten: Gino Hoppe – 0476 75 20 27

• Vlaamse overheidsdeisten: Chris Moortgat – 0473 97 05 91 of Jan Van Wesemael – 0478 88 01 52

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer