U bent hier

ACOD spoor pleit voor eenmaking Belgische spoorwegen, dit is kostenbesparend en operationeel efficiënter met betrekking tot veiligheid, stiptheid en communicatie:

De bovenstaande titel is niet mijn quote, wel die van de pensioenspecialist van de N-VA. Het zou immers aan het Frans liggen en aan de slechte communicatiestijl van minister Bacquelaine dat niemand nog iets begrijpt van de pensioenhervorming. Zou het kunnen dat minister Bacquelaine zelf ook niet alles begrijpt? En dat de leden van de regering interpreteren naar goeddunken? Nietwaar Gwendolyn Rutten? Toch wel een orginele invalshoek moet ik zeggen.

De babylonische spraakverwarring verdoezelt in elk geval het feit dat deze regering een visie heeft op de pensioenen die ingegeven is door twee zaken:
- zoveel mogelijk besparen
- zoveel mogelijk de private markt laten spelen door de wettelijke pensioenen af te bouwen

Nochtans volstaat het een aantal beslissingen op een rij te zetten om duidelijk te maken wat de echte visie op de pensioenen is van de regering Michel.

1. De pensioenleeftijd wordt verhoogd tot 67 jaar en er is geen mogelijkheid meer om op vervroegd pensioen te gaan.

2. Het pensioen met punten wordt een feit waardoor niemand nog kan weten hoeveel pensioen met zal krijgen. Het hangt af van de economische situatie op het ogenblik dat men met pensioen gaat. Gelet op het feit dat deze regering de overheidsschuld laat stijgen, betekent dit geen goede vooruitzichten voor de toekomstige gepensioneerden!

3. De SWT-stelsels (brugpensioenen) worden afgebouwd en gemaakte afspraken worden niet nagekomen.

4. Het pensioen van de openbare sector wordt stelselmatig verminderd, tantièmes worden afgeschaft, de berekingswijze wordt in ons nadeel veranderd, de gemengde pensioenen zijn een feit, enz.

5. Onvrijwillig werklozen zullen, ook na hun vijftigste, minder pensioen krijgen (tot 165 euro per maand), zelfs al hebben ze voordien altijd gewerkt.

6. Wie de pech heeft langdurig ziek te vallen, zal dit merken aan zijn pensioen.

En bovenop dit alles heeft de regering Michel laten weten dat er nog eens 305 miljoen euro gezocht worden bij de pensioenen! Dus alle beloften inzake zware beroepen kunnen we vergeten. Er zal immers geen geld meer zijn. Wordt vervolgd…

Inderdaad minister Bacquelaine: goed bezig!

Chris Reniers - voorzitter - 08 september 2017

tag: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer