U bent hier

Congres ABVV West-Vlaanderen

Op zaterdag 7 december 2014 hield het ABVV West-Vlaanderen zijn 4de statutair provinciaal congres in het auditorium van het vakantiecentrum Floreal in Blankenberge. 425 congressisten woonden de bespreking en de beoordeling van het werkings- en financieel verslag (2009-2013) en de voorstelling van het toekomstplan (2014-2017) actief bij.

Het congres werd via meerdere militantenvergaderingen voorbereid in de voorbije maanden. Zoals bleek uit het werkingsverslag blijven de militanten binnen het ABVV de motor bij uitstek voor het syndicaal werk in de bedrijven en de openbare diensten. Zij leveren de adrenaline voor een actieve syndicale strijd en service.

Sinds de fusie van 11 december 1999 vormen de vroegere aparte West-Vlaamse gewesten ondertussen één provinciaal en samenhangend geheel. Een kenmerk van het ABVV West-Vlaanderen blijft de zeer gedecentraliseerde inplanting over gans de provincie: het ABVV komt naar de leden toe!

In de afgelopen congresperiode werden meerdere syndicale diensten en werkingen verder uitgebreid of versterkt. Het ABVV West-Vlaanderen telt daarom nu 25 verschillende soorten (interne en externe) diensten en werkingen en biedt daarmee het meest uitgebreid pallet aan services aan de ABVV-leden.

Het gewest ABVV West-Vlaanderen leverde op de vele lokale, nationale en Europese sociale en syndicale betogingen en manifestaties van de voorbije jaren telkens veel deelnemers: het ABVV West-Vlaanderen blijft gaan voor een actief en strijdbaar syndicalisme.

Eén van de voornaamste realisaties binnen het ABVV West-Vlaanderen is het nieuw vakbondsgebouw in Oostende: De Noordstar. Het oude gebouw in de Jules Peurquaetstraat werd volledig vernieuwd. Vanaf 17 februari 2014 keren alle syndicale diensten terug naar het vertrouwde adres. Op 5 april 2014 is er een opendeurdag in dit nieuw syndicaal (t)huis in Oostende.

Het ABVV West-Vlaanderen ontwikkelde een ambitieus plan om in de nu volgende 4 jaar zijn werking en bereik nog te vergroten. Het ABVV West-Vlaanderen plant in het licht van de komende belangrijke politieke verkiezingen samenwerking met en ondersteuning van linkse progressieve partijen. Het ABVV West-Vlaanderen zal ook zijn bijdrage in de zeer sterke coöperatieve, Samen Sterker, verder leveren en meewerken aan de uitbouw van de Socialistische Gemeenschappelijke Actie (ABVV, Bond Moyson en sp.a). Het ABVV West-Vlaanderen wil net als alle jaren sinds de fusie binnen de provincie verder blijven groeien op het vlak van het ledenaantal. Eén van de extra actiedomeinen wordt voor het ABVV West-Vlaanderen de bestrijding van armoede. Op het congres werd ook een milieuactie gehouden die uiteindelijk zo’n 500 jonge boompjes opleverde en die in 2014, verspreid over de provincie, zullen aangeplant worden om meer groen en een gezondere leefomgeving te voorzien in West-Vlaanderen.

Het 4de statutair congres stelde opnieuw alle bestuursinstanties samen en verkoos unaniem Erik Van Deursen opnieuw als provinciaal secretaris voor het ABVV West-Vlaanderen.
 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer