U bent hier

Spoor

De sector Spoor

De Klapper editie 2

downloaden via bijlage

De klapper

Nieuwe CEO NMBS zet haar plannen uiteen - Zet Sophie de trein op het juiste spoor?

Nieuwsbrief

Begin maart ging Sophie Dutordoir aan de slag als nieuwe CEO van de NMBS. Ze werkte zich enkele maanden discreet in en presenteerde op 18 oktober haar strategische visie in de Kamercommissie. Ondertussen hadden we regelmatig contact om van gedachten te wisselen over de toekomst van de Belgische Spoorwegen.

Minimale dienstverlening spoorwegen

Zet symbooldossiers op een doodlopend spoor en breng de maximale dienstverlening op het hoofdspoor

reactiedag 10 oktober

10 oktober re-actiedag

Wie is die harde tante die op 10 oktober het land wil platleggen?

Koffieklets Gepokt en gemazeld is ze in de socialistische overheidsvakbond, de dochter van een beroepsmilitair en een huisvrouw uit het Vlaams-Brabantse Geetbets. “Ik kom uit een sociaal zeer geëngageerd gezin”, zegt Reniers, die ruim dertig jaar geleden bij de vakbond startte als juridisch adviseur. “Wie mij kent, weet dat ik altijd probeer oplossingsgericht te denken en te handelen”, zegt ze. “Maar voor oplossingen moet je met twee zijn.

ACOD spoor pleit voor eenmaking Belgische spoorwegen, dit is kostenbesparend en operationeel efficiënter met betrekking tot veiligheid, stiptheid en communicatie:

De bovenstaande titel is niet mijn quote, wel die van de pensioenspecialist van de N-VA. Het zou immers aan het Frans liggen en aan de slechte communicatiestijl van minister Bacquelaine dat niemand nog iets begrijpt van de pensioenhervorming. Zou het kunnen dat minister Bacquelaine zelf ook niet alles begrijpt? En dat de leden van de regering interpreteren naar goeddunken? Nietwaar Gwendolyn Rutten? Toch wel een orginele invalshoek moet ik zeggen.

Overlijden

Diepbedroefd is het mijn taak u het overlijden te melden van de kameraad Ivan Vermeire, bestendig secretaris ACOD Spoor Oost-vlaanderen. De kameraad Ivan is overleden gedurende een vakantie in het buitenland. Verdere details volgen nog met betrekking tot de uitvaartplechtigheid van de kameraad Ivan.

Met kameraadschappelijke groeten,

Marc Stals

Gewestelijk Secretaris Spoor

Pagina's

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer